سایت تریدینگ ویو (TradingView) پلتفرم تحلیل تکنیکال و مشاهده چارت در بازارهای مالی مثل ارزهای دیجیتال (Cryptocurrency)، Forex و Futures ،CFD و… است. اپلیکیشن موبایل (اندروید و IOS)، نرم افزار نسخه ویندوز و لینوکس TradingView برای کامپیوتر در دسترس است. با مراجعه به آن براحتی میتوانید قیمت انواع ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین و اتریوم، سهام مثل سهام شرکت اپل یا گوگل در بورس Nasdaq، جفت ارزها مثل دلار – یورو، شاخص بورسهای جهانی مثل شاخص بورس نیویورک، قیمت جهانی فلزات مثل هر اونس طلا و مس و… را بصورت آنلاین و لحظهای رصد کنید.

نرمافزارهایی مثل متاتریدر، داینامیک تریدر (Dynamic Traders)، آمی بروکر (amibroker)، ادونس گت (Advanced GET) نرمافزارهای معروف تحلیل تکنیکال هستند. اگر قصد نصب نرم افزارهای تحلیل تکنیکال را ندارید میتوانید از سایت تریدینگ ویو بصورت آنلاین برای تحلیل تکنیکال استفاده کنید.
تمامی ابزارهای لازم برای آموزش تحلیل تکنیکال مثل خط روند، سطوح حمایت و مقاومت، ابزارهای فیبوناچی، Gann، کانالها، الگوهای قیمتی مثل الگوهای هارمونیک و کلاسیک، الگوهای کندلی، امواج الیوت و… در سایت تحلیلی تریدینگ ویو بصورت رایگان وجود دارد. محیط کاربرپسند آن (User-Friendly) باعث سهولت در استفاده از این ابزارها حتی برای تحلیلگران آماتور شده و بر محبوبیت آن افزوده است به طوری که بیش از 30 میلیون تریدر در سراسر جهان از امکانات آن استفاده میکنند. در این آموزش تحلیل تکنیکال قصد داریم شما را با تمامی امکانات و ویژگی های تردینگ ویو آشنا کنیم.
تریدینگ ویو چیست؟
سایت TradingView برای تریدرهای ارزهای دیجیتال مثل بیت کوین و اتریوم یا معاملهگران فعال در فارکس یکی از ابزارهای مهم و کاربردی است اما معاملهگران فعال در بورس تهران شاید کمتر با این پلتفرم آشنایی داشته باشند چرا که نمادهای بورس تهران در تریدینگ ویو موجود نیست. اکثر سایت های تحلیل ایرانی مثل ایزی چارت مفید، رهاورد نوین و حتی سایت TSETMC از API پلتفرم TradingView استفاده میکنند.
سایت تریدینگ ویو
اگر از لپ تاپ یا کامپیوتر استفاده میکنید سادهترین راه دسترسی، وبسایت اینترنتی است! جهت ورود به سایت تریدینگ ویو کافی است آدرس TradingView.com را در مرورگر خود وارد کنید تا صفحهای مطابق شکل زیر برای شما نمایان شود.

دانلود اپلیکیشن تریدینگ ویو
تریدینگ ویو بصورت سایت، اپلیکیشن موبایل (Android و IOS) و نرمافزار دسکتاپ (ویندوز، مک و لینوکس) در دسترس است. فرقی نمیکند شما از کدام پلتفرم استفاده میکنید امکانات همگی یکسان است. اگر قصد استفاده با گوشی موبایل خود (سیستم عامل Android) را دارید به شما توصیه میکنیم از لینک زیر (گوگل پلی) بصورت مستقیم نسبت به دانلود و نصب اپلیکیشن اقدام بفرمایید.
دانلود اپلیکیشن تریدینگ ویو (اندروید)
اگر از آیفون یا آیپد (سیستم عامل IOS) استفاده میکند جهت دانلود و نصب اپلیکیشن TradingView میتوانید براحتی در اپاستور جستجو بفرمایید. برای دانلود نسخه کامپیوتر (windows, macOS, linux) وارد آدرس https://www.tradingview.com/desktop شوید.
نحوه ایجاد حساب کاربری رایگان
4 نوع حساب در سایت تریدینگ ویو داریم: حساب رایگان (Free)، Pro، Pro Plus و Premium (پرمیوم). کمترین قیمت سالانه 155 دلار است. بنابراین برای خرید اکانت باید حداقل 5 میلیون تومان پرداخت کنید! (با احتساب کارمزد شرکتهای واسط و دلار 28 تومانی!)

برای ایجاد حساب کاربری رایگان، در همان صفحه نخست روی گزینه Start Free Trail کلیک کنید. سپس در صفحه بعد کمی اسکرول کنید تا گزینه مربوط به حساب کاربری رایگان به شما نشان داده شود. سپس روی گزینه Try Free Basic کلیک کنید.
صفحهای مطابق شکل زیر برای شما نمایان میشود که به 7 روش میتوانید ثبتنام خود را انجام دهید. با استفاده از اکانت فیسبوک، توییتر، جیمیل، یاهومیل، لینکدین، اپل آیدی و نهایتا آدرس ایمیل، امکان ثبت نام وجود دارد. ما گزینه ایمیل را انتخاب میکنیم.

در این قسمت نام کاربری (Username)، آدرس ایمیل (Email) و رمز عبور (Password) دلخواه خود را وارد کنید و روی گزینه Create Account کلیک کنید، لینک تاییدی به آدرس ایمیل شما ارسال میشود. با مراجعه به ایمیل خود و کلیک روی لینک مربوطه، ایمیل خود را تایید کنید تا اکانت شما فعال شود.
برای ورود به سایت تریدینگ ویو ابتدا وارد سایت TradingView.com شوید سپس مطابق شکل زیر از منوی بالایی روی آیکون “حساب کاربری” کلیک و در ادامه روی عبارت Sign in کلیک کنید. در صفحه بعد با استفاده از یوزرنیم و پسورد خود براحتی میتوانید وارد پنل کاربریتان شوید.

آموزش تریدینگ ویو (پنل کاربری)
ابتدا از منوی بالایی در صفحه اصلی گزینه Chart را انتخاب کنید صفحهای مطابق شکل زیر نمایان میشود. بصورت پیشفرض نمودار قیمت سهام شرکت Apple را به شما نشان میدهد. در ادامه تمام نکات لازم را بصورت مختصر و مفید خدمت شما آموزش میدهیم.

وقتی نمودار یک سهام را جستجو کنید در صفحه چارت مربوطه مطابق شکل زیر 3 قسمت مجزا وجود دارد. قسمت اول مربوط به امکانات ویژهای است که با کلیک روی هر کدام از آنها اطلاعاتی در کادر دوم و سوم برای شما نشان داده میشود.

مطابق شکل زیر، این 16 آیکون در سمت راست نمودار، امکانات زیر را در اختیار شما قرار میدهد.

تنظیمات چارت
در قسمت بالایی نمودار، گزینههایی وجود دارد که مربوط به تنظیمات نمودار است برای مثال براحتی میتوانید تایم فریم دلخواه، نوع نمایش Chart، اندیکاتور و تنظیمات نوع نمایش ظاهری چارت را تغییر دهید در ادامه کاربرد هر قسمت را با توجه به شکل زیر توضیح خواهیم داد.

1) نام نماد: با کلیک روی آن میتوانید نسبت به تغییر آن و بارگذاری نمودار جدید اقدام بفرمایید.
2) انتخاب Timeframe دلخواه: تایمفریمهای قابل دسترسی در اکانت رایگان در عبارتاند از: دقیقهای (1، 3، 5، 15، 30 و 45 دقیقه)، ساعتی (1، 2، 3 و 4 ساعته) به همراه تایم فریم روزانه، هفتگی و ماهانه
3) انتخاب نوع نمودار: نمودارهای خطی (line)، میلهای (bars) و کندل (Candlestick) بیشترین کاربرد را در تحلیل تکنیکال دارند. نمودارهای سایت تریدینگ ویو بصورت پیشفرض روی کندل استیک تنظیم شده است. اما شما میتوانید بیش از 10 نوع نمودار مختلف مثل Hollow Candle، Area، Baseline، kagi، Range، Heikin Ashi، Renki، Line Break و Point & Figure را انتخاب کنید.
4) مقایسه چند نمودار با یکدیگر. 5) اضافه کردن اندیکاتور به نمودار
6) اندیکاتور تحلیل مالی: در این قسمت پارامترهای بنیادی شرکت شامل وضعیت درآمد (Income)، ترازنامه (Balance Sheet)، جریان نقدینگی (Cash Flow) و آمارهای شرکت بصورت اندیکاتور وجود دارد. مدنظر داشته باشید که ابزارهای Financials نمادهای رمزارزها مثل بیت کوین را پوشش نمیدهد!
7) ذخیره قالب اندیکاتورها: اگر همیشه از چند اندیکاتور خاص برای تحلیلهای خود استفاده میکنید براحتی میتوانید به عنوان یک Template آنرا ذخیره کنید و در تحلیلهای بعدی خود صرفا با یک کلیک، تمامی آن اندیکاتورها را روی نمودار جدید لحاظ کنید.
8) ایجاد یک هشدار (Alerts) روی نماد. 9) گزینه Bars Replay: مشاهده کندل به کندل تاریخچه قیمت بصورت یک فیلم! این گزینه برای توسعه و تست استراتژیهای معاملاتی کاربرد موثری دارد. 10) ذخیره تحلیل.
11) تغییر تنظیمات ظاهری نمودار مثل رنگ کندلها، رنگ بکگراند و خطوط شبکهبندی و… در این قسمت امکانپذیر است. 12) تهیه اسکرین شات از نمودار قیمتی. 13) انتشار تحلیل
ابزارهای تحلیل تکنیکال
مطابق شکل زیر در صفحه نمودار یک نماد، ابزارهای مختلفی برای تحلیل تکنیکال وجود دارد کاربرد هر کدام بطور خلاصه در شکل زیر بیان شده است.
- Cursors: تغییر نشانگر ماوس
- Trend line Tools: ابزارهای خط روند، حمایت و مقاومت
- Gann and Fibonacci Tools: ابزارهای فیبوناچی، گن و چنگال اندروز
- Geometric Shapes: ترسیم انواع اشکال هندسی
- Annotation Tools: ابزارهای حاشیهنویسی و اطلاعرسانی
- Patterns: الگوهای قیمتی (الگوهای کلاسیک و امواج الیوت)
- Prediction and Measurement Tools: ابزارهای پیشبینی و اندازهگیری (مثلا محاسبه نسبت ریسک به ریوارد)
- Icons: آیکونهای مختلف
- Measure: کار با ابزار خط کش در تریدینگ ویو گاها ضروری است.
- Zoom in: زوم کردن روی نمودار

نحوه ذخیره تحلیل (Save Chart)
برای ذخیره تحلیل در تریدینگ ویو کافی است روی آیکون Unnamed از منوی بالا کلیک کنید تا پنجرهای مطابق شکل زیر برای شما نمایان شود همانطور که مشاهده میکنید چارت شما بصورت خودکار هر 10 دقیقه یکبار ذخیره میشود. با کلیک روی گزینه Save Now یا استفاده از کلید میانبر Ctrl + S میتوانید نسبت به ذخیره چارت در تریدینگ ویو اقدام کنید. همچنین با استفاده از گزینه Rename امکان تغییر نام فایل نیز وجود دارد.

اگر قصد ذخیره تحلیل دیگری را دارید باید روی گزینه New Chart Layout کلیک کنید البته برای اکانتهای رایگان امکان ذخیره فقط 1 چارت وجود دارد! همچنین از قسمت Load Chart Layout میتوانید نسبت به بارگذاری تحلیلهای ذخیره شده خود اقدام بفرمایید.
مقایسه چند چارت
برای مقایسه دو یا چند چارت در سایت تریدینگ ویو کافی است مطابق شکل زیر از ابزارهای منوی بالایی روی گزینه Compare کلیک کنید. سپس در کادر جستجو، نام نماد مدنظرتان را سرچ و روی آن کلیک کنید.

برای مثال در شکل زیر نمودار قیمت بیت کوین و اتریوم بر حسب تتر، در یک چارت ترسیم شده است. دقت بفرمایید برای مقایسه دقیقتر دو نمودار بهتر است از حالت لگاریتمی استفاده کنید همچنین پُر واضح است که این ویژگی صرفا امکان رسم چند نمودار قیمتی در یک چارت را فراهم میآورد و با بحث ترسیم نمودار نسبتی (Ratio Chart) متفاوت است! اگر تمایل دارید نمودار دیگری اضافه کنید کافی است دوباره روی گزینه Compare کلیک و نماد مدنظرتان را جستجو بفرمایید.

آموزش اضافه کردن اندیکاتور و استراتژی در تریدینگ ویو
برای اضافه کردن اندیکاتور به نمودار از منوی بالا روی گزینه indicators کلیک بفرمایید مطابق شکل زیر صفحهای برای شما نمایان میشود که لیست کاملی از اندیکاتورها (مثل اندیکاتور RSI و اندیکاتور MACD) و استراتژیها را نشان میدهد. با جستجوی اندیکاتور مدنظرتان در کادر search و کلیک روی آن، این اندیکاتور به نمودار اضافه میشود.

تنظیمات اندیکاتورها
هر اندیکاتوری تنظیمات خاص خودش را دارد! البته تنظیمات بهینه بصورت پیشفرض لحاظ میشود اما گاهی اوقات معاملهگران نیاز به تغییر این تنظیمات دارند برای تغییر تنظیمات اندیکاتور کافی است روی اندیکاتور موردنظر در چارت قیمتی راستکلیک و گزینه Settings را انتخاب کنید برای مثال در شکل زیر صفحه مربوط به تنظیمات اندیکاتور مووینگ اوریج را مشاهده میکنید.

دانلود فایل PDF آموزش کامل تریدینگ ویو
جهت راحتی استفاده شما دوستان عزیز فایل PDF این مقاله آموزشی تهیه و در ادامه جهت دانلود شما دوستان عزیز قرار داده شد خواهشا اگر قصد انتقال و یا به اشتراک گذاری فایل PDF را دارید حتما منبع (Parssaham.com) را ذکر بفرمایید.
اگر قصد یادگیری 0 تا 100 مبحث آموزش تحلیل تکنیکال را دارید به شما توصیه میکنیم مقالات آموزشی زیر را به ترتیب مطالعه بفرمایید، به مرور مقالات جدیدتر پیرامون آموزش تحلیل تکنیکال در سایت درج خواهد شد حتما پیگیر پارسسهام باشید.
- تعریف تحلیل تکنیکال چیست؟ معرفی Technical Analysis1
- سطوح حمایت و مقاومت در تحلیل تکنیکال2
- دانلود مفید تریدر (5 MofidTrader) — آموزش نصب و استفاده3
- داینامیک تریدر: دانلود، نصب + انتقال دیتا به Dynamic Trader4
- خط روند چیست؟ + انواع خط روند (Trendline)5
- نرمافزار ادونس گت (Advanced Get) نصب + انتقال دیتا6
- انواع کندل ها در تحلیل تکنیکال کدام است؟ (20 کندل اصلی)7
- آموزش جامع تریدینگ ویو (TradingView) — 20258
- اندیکاتور چیست؟ + 7 اندیکاتور مهم9
- واگرایی چیست؟ + 4 واگرایی منفی و مثبت (معمولی و مخفی)10
- پولبک چیست و چگونه پولبک را تشخیص دهیم؟+ استراتژی معاملاتی11
- تایم فریم (Timeframe) چیست؟ + تایم فریم 4 ساعته، دیلی و…12
- کندل چکش (Hammer) چیست؟ + چکش معکوس13
- کندل دوجی چیست؟ + انواع Doji14
- اندیکاتور RSI چیست؟ + فرمول RSI و تنظیمات15
- اندیکاتور MACD چیست؟ کاربرد مکدی + تنظیمات16
- کندل پین بار چیست؟ + انواع Pin Bar17
- کندل مارابوزو چیست؟ 2 الگوی مارابوزو سبز و قرمز18
- الگوی کندل اینگالف + مفهوم Engulfing نزولی و صعودی19
- الگوی کندل استیک مرد به دار آویخته (Hanging Man)20
سلام طبق فرمایش شما رهاورد و مفید تریدر از بستر تریدینگ ویو برای نمایش نمودارها استفاده میکنند اما متاسفانه اندیکاتورهای تریدینگ ویو را ندارند.
تقریبا اکثر اندیکاتورهایی که در تریدینگ ویو موجود است در پلتفرم های داخلی رهاورد و ایزی تریدر نیز موجود است. مفید تریدر از بستر تریدینگ ویو استفاده نمیکند و در واقع نرم افزاری جداست (نسخه فارسی شده متاتریدر است)
سلام بنده نسخه رایگان تریدینگ ویو رو میخواستم برای چارت شخصی استفاده کنم ولی تریدینگ ویو به ایرانی ها نمیدهد ایا شما روشی میدونید چی کار باید کنیم یا جایگزین مناسب دارین
اگه منظورتون از چارت شخصی، امکان ذخیره تحلیل شخصی تون هست که این امکان در نسخه رایگان وجود داره! ولی فقط 1 چارت رو میتونید ذخیره کنید!
اگه هم منظورتون بارگذاری دیتای خاصی هست که باید از API تریدینگ ویو استفاده کنید که نیاز به دانش برنامه نویسی دارد!
سلام، تریدینگ ویو برای ویندوز وجود ندارد؟
سلام
براحتی میتونید از سایت شون استفاده کنید.
اگه منظورتون نسخه نرم افزاری هست که اونم وجود داره. میتونید از لینک زیر تهیه بفرمایید.
https://www.tradingview.com/desktop/
عالی
وقت بخیر در قسمت copare symbol چه جوری میتونم ارز مورد نظر را پیدا کنم البته سرچ کردم نداشت در کدام قسمت میتوان اضافه کرد مثال
maticperp ftx بعضی از ارزها در صرافی ها اینجا نیست
سلام
سرچ کنید اگه موجود باشه میتونید اضافه کنید. اگه ارزی رو موجود نداره باید از پلتفرم دیگه ای استفاده کنید.
ارز مورد نظر شما نیز در تریدینگ ویو موجوده! سرچ کنید به راحتی پیدا میشه!
https://www.tradingview.com/chart/?symbol=FTX%3AMATICPERP
سلام
من باموبایل اندروید،متاسفانه دست به تنظیمات تریدینگ ویو زدم والان هرکاری میکنم نمادقیمت خودبخود روی اپل قرارمیگیره وبمحض اینکه برروی eurusd قرارمیدم بعدازلحظاتی دوباره روی اپل میافته،خواهش میکنم راهنمایی کنید که تنظیمات تریدینگ ویو برای گوشی باید چگونه باشه که بشه باهاش کارکنم.
ممنونم
سلام
تنظیمات نمودار تریدینگ ویو رو ریست کنید.
سلام دوستان
در تریدینگ ویو ، گزینه auto از گوشه پایین سمت راست کنار ساعت حذف شده،چه جوری میتونم دوباره این گزینه رو داشته باشم؟
سلام
تنظیمات رو ریست کنید.